Київський Біблійний інститут

KBIКиївський Біблійний інститут Церкви Християн Віри Євангельської України КБІ) – це вищий християнський навчальний заклад, який здійснює підготовку духовних працівників з метою задоволення потреб помісних церков ХВЄ України.

Навчальний заклад було засновано в березні 1993 року завдяки спільній праці Союзу Християн Віри Євангельської України та Асамблей Божих США. 22 липня 1993 року Рада у справах релігій при Кабінеті Міністрів України зареєструвала Київський Біблійний інститут як вищий навчальний заклад Союзу ХВЄ України.

КБІ готує духовних працівників, які працюють в областях України та за її межами як:

  • пастори і проповідники;
  • викладачі богословських дисциплін;
  • вчителі  недільних шкіл;
  • євангелісти та місіонери;
  • керівники молоді;
  • відповідальні за жіноче служіння;
  • соціальні працівники та ін.

Молодим людям, які відчувають від Господа покликання на служіння і  бажають здобути для цього необхідні знання та навички, інститут пропонує 3-річні стаціонарні та 4-річні очно-заочні програми за спеціальностями “Пасторське служіння” та “Християнська педагогіка”, 2,5-річні очно-заочні програми за спеціальностями “Жіноче служіння”, “Молодіжне служіння”, “Служіння глухих” та “Місіонерське служіння” (3-місячні літні курси у співпраці з місією “Світло для народів”, Швеція).

Студенти КБІ вивчають богословські, спеціальні та загальноосвітні дисципліни, а також беруть участь у практичному служінні в церквах міста Києва та Київської області. Щороку вони проходять місіонерську практику в різних областях України та за її межами. Теоретична і практична підготовка студентів спрямована на особисте пізнання Бога, вивчення  біблійних доктрин, розвитку характеру християнського служителя, формування християнського світогляду та набуття практичних навичок служіння.

Викладачі КБІ – це духовні служителі, які мають відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень та досвід у сферах християнського життя та служіння.

Після закінчення інституту випускники отримують диплом бакалавра пасторського служіння або бакалавра християнської педагогіки, диплом християнського служителя або християнського працівника. Випускники бакалаврських програм продовжують навчання за магістерськими програмами в Україні та за її межами.

З 1995 року по 2014 рік КБІ закінчило 452 випускника стаціонарної форми навчання та 394 випускників заочної форми навчання, які несуть довгострокове і короткострокове служіння у 23 країнах.

У 2006 році Київський Біблійний інститут одержав повну акредитацію бакалаврських програм обох форм навчання у Євро-Азійській Акредитаційній Асоціації, яка була повторно підтверджена у 2010 році.

У чотириповерховій будівлі КБІ загальною площею близько 2000 кв. м містяться аудиторії, актова зала, бібліотека, їдальня і гуртожиток інституту. Бібліотека налічує понад 15 тисяч примірників книг і постійно поповнюється новими виданнями.

Київський Біблійний інститут – це місце підготовки християнських служителів, які виховуються спільними зусиллями багатьох: молитвами служителів, працею викладачів та служінням працівників.