Новий 2009-2010 навчальний рік вже розпочато!

Дзвоник та троянда“Дух Святой, Ты  Тот, в ком я нуждаюсь” – саме такою піснею 31 серпня 2009 року було розпочато програму відкриття нового навчального року в Київському Біблійному інституті.

Ведучим святкової програми, яка розпочалась о 10 годині ранку, був Сергій Іванович Губеня – студентський пастор, викладач та координатор місіонерського відділу КБІ. Він закликав усіх до молитви.

Після молитви для привітального слова був запрошений Василь Григорович Гуцало викладач КБІ, випускник, пастор. Він прочитав Як.1:22-25. Василь Григорович звернув увагу на дві категорії слухачів: ті, які слухають слово, але не виконують, і ті, які слухають науку та є її виконавцями. Тому під час навчального процесу є два шляхи навчання: ми проходимо науку або наука проходить через нас. Коли Божа наука проходить через нас – вона змінює нас!

Далі виступив ректор Київського Біблійного інституту Манелюк Сергій Володимирович. Найперше він привітав студентів, які прибули на навчання із-за кордону: одного брата з Грузії, двох – з Білорусії та одного – із США, а також решта першокурсників та студентів 2-3 курсів.Прочитавши 2Тим.2:2 «А що чув ти від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, що будуть спроможні й інших навчити», також із Приповістей Соломона, ректор зазначив, що навчання у нашому інституті – це не лише здобуття знань, але й здобуття мудрості, що в контексті Приповістей є синонімом духовності.

Далі першокурсників привітали студенти 2-3 курсів.

Сім’я Поповичів (Іван та Роза), яка уже 3 місяці перебуває на Україні і несе Євангельську звістку українському народу, заспівала 2 пісні.

З привітальним словом звернувся секретар Київського обласного об’єднання ЦХВЄП, пастор м. Обухів Владислав Анатолійович Сачко. Прочитавши Іс.55:10-11, він звернув увагу на дві категорії людей: тих, хто їдять хліб, і тих, хто сіє зерно. Він побажав студентам, бути людьми, які сіють насіння, бо жнив багато, а працівників мало.

Наступним був регіональний заступник старшого пресвітера Київського обласного об’єднання церков ХВЄ – Олександр Ігорович Невинниця. «Сьогодні дехто починає, дехто продовжує, а дехто на фінішній прямій. Тим, хто починає, я бажаю гарно почати, тим хто закінчує, успішно закінчити», – привітав він студентів. Прочитавши місце Писання про те, що той, хто бажає єпископства, доброго діла бажає, нагадав, що до служителів існує ряд вимог. Вони не даються, як подарунок, але набуваються в житті. І біблійний інститут – це заклад, який допоможе у цьому, тому що тут прийдеться пройти матеріальне, духовне і фінансове випробування.

Також для привітання був запрошений заступник старшого пресвітера Київського міського об’єднання, пастор церкви «Філадельфія», випускник КБІ Анатолій Миколайович Козачок. На основі Лк.3:21-22 він звернув увагу на те, що для того щоб приносити плід та стати успішним служителем потрібно себе ототожнювати. Ісус Христос, прийшовши на землю, взяв Свою божественну природу і відклав її в сторону, щоб стати людиною. Це ціна ототожнення, посвячення, коли хтось бажає стати служителем. Побажав студентам, крім навчання, пізнавати Господа.

Наступним виступав випускник КБІ 2009 року Петро Устимчук. Молодий місіонер з Полтавщини привітав і розповів про свої переживання у практичному служінні, а також побажав студентам частіше заходити у молитовну кімнату і ближче пізнавати Бога.

Після цього усі присутні, разом із сім’єю Поповичів прославили Бога піснею «Величає Тебе душа моя».

По тому Іван Попович прочитав Як.5:17-18, де приводиться приклад Іллі та поділився коротким свідченням про дивні Божі діла.

Знову прозвучала пісня у виконанні подружжя Поповичів.

З привітанням до студентів звернувся декан теологічно факультету Європейського університету Анатолій Іванович Лахно.

Юрій Євгенович Решетніков, Голова державного комітету у справах національностей і релігій, зазначив, що за останні кілька років КБІ стало для нього місцем, де йому приємно бути. Нагадав, щоб, святкуючи цей день, ми не забували своєї відповідальності, яка на нас покладена за долю майбутнього. «Україна потребує не лише служителів, але й працівників з християнськими цінностями на всіх рівнях і посадах» – наголосив Юрій Євгенович та побажав усім студентам натхнення, наснаги до навчання.

Заключним вітальним словом запросили поділитися Старшого Єпископа Союзу ХВЄП України – Михайла Степановича Паночка. «Ми раді, що інститут продовжує свою роботу, своє призначення. Розумію, що для одних це є початок, а для декого – фінішна пряма». Він прочитав із Дії 2:42-44 про початок Христової Церкви. В Єрусалимі сталося чудо – народилася нова генерація людей, з новим світоглядом, баченням. Вони перебували у науці апостольській. Це є євангельська наука, яка відрізняється від усіх наук. По-перше, вона є від Бога, по-друге, призначена для лікування душ. Лікарі вчаться 6 років, щоб лікувати тіло, але наскільки важливіша наука, що вчить лікувати людські душі. Україна потребує людей високого духу. У всіх напрямках, усіх професіях завжди найпотрібніше – це віра в Бога. Наука повинна бути Христоцентрична. І КБІ є закладом, який готує працівників для лікування людських душ. Голова Союзу побажав студентам Божого благословення, слухняності наставникам, викладачам. «Пам’ятайте, що наука апостольська є безкомпромісна до гріха. Вас чекає велика євангельська нива, вас чекають тисячі людей. Я вірю що пробудження йде на Україну, і, можливо,  саме через вас воно буде звершатися», – з такими побажаннями та сподіваннями Михайло Степанович закінчив свою промову.

Одразу ж після цього була звершена заключна молитва благословення.

{ignitegallery 2}