Проповідь студентського пастора

Сергій Губеня

22 січня 2010 року студентський пастор Сергій Губеня поділився Словом Божим.

Темою проповіді був заклик: “Живи для слави Божої”. Було зазначено і підтверджено цитатами із Писання, що основною місією життя віруючого є прославлення Бога.

В проповіді зауважувалося, що проблема міститься в не в тому, що хтось не бажає жити для слави Божої, а в тому що віруючих іноді цікавлять більше власні інтереси, ніж Божі. Так, Валаам хотів зробити так, як повелить Бог, але він не хотів також втратити багатство і почесті, які йому пропонував Валаак. Також, Христос в Мт.16.21-23 докорив Петра не за те, що Петро дбав про Його благополуччя або про своє майбутнє з Хрисом-Царем, а за те, що Петро проігнорував Божі наміри стосовно Христової місії на землі.

Іноді віруючі дозволяють собі поведінку, яка не прославляє Бога, тому що їм дорожчі родинні або товариські стосунки. Так, суть Божого докору священику Ілію містилася в тому, що він пошанував синів своїх більше за Бога, і не застосував строгіших заходів для того, щоб зупинити їхній гріх (1Сам. 2.29).

А часто віруючі поводяться так, що своєю поведінкою зневажають Бога, тому що їхні пожадливості беруть верх над їхньою любов’ю до Бога. Наприклад, Давид, який любив Бога, одного разу по-рабськи, всупереч основному бажанню життя, піддався тиску пожадливості і цим сильно зневажив Бога (2Сам.12.10-14).

На противагу цим людям були приведені приклади людей, які понад усе в житті дбали про прославлення Бога. Це Авраам, яки відмовився від великого багатства Содомського царя, щоб цим не затемнити той факт, що його благословляє Бог (Бут.14.21-23). Це Тимофій, який усім життям служив для Євангелії в той час, як інші шукали свого (Фил.2.19-22). Це Ч. Сперджен, під час проповідей якого люди захоплювалися і благоговіли перед величчю Бога. Це Матір Тереза, яка відгукнулася на Божий призив і присвятила своє життя знедоленим в Індії. І, звичайно, це Христос, Який найбільше прославив Свого Отця – «довершив те діло, що Отець доручив Йому виконати» (Ів.17.4).

Закінчуючи проповідь, студентський пастор заклика усіх присутніх проаналізувати своє життя та якомога більше прославити ним Бога.

{ignitegallery 31}