Круглий стіл: інтеграція християнських цінностей у суспільні стосунки

Stol_115 травня 2012 року о 10:00 в приміщенні Київського Біблійного інституту відбувся Круглий стіл, на якому були присутні студенти  ІІ-го та ІІІ-го курсів стаціонарного відділення КБІ.

Головними запрошеними спікерами були: Михайло Черенков – філософ, професор університету ім. Драгоманова, президент місії «Духовне відродження»; Сергій Гула – юрист, голова Асоціації християн-юристів України; Павло Криворучко – викладач, студентський пастор інституту. Темою спілкування була: «Інтеграція християнських цінностей у суспільні стосунки».

Першим виступав М. Черенков, який окреслив загальний «рівень духовності» українського суспільства. Також він наголосив про необхідність створення церквою нових повідомлень для світу, в нових, відповідних та адекватних форматах, щоб дане послання сприймалося. Саме церква має взяти відповідальність за інтеграцію християнських цінностей у суспільство. Хоча на сьогодні рівень духовності нашої країни є не досить високим, але з Божою допомогою можна його підіймати, тому що «наш Бог, є Богом живих, а не мертвих!».

С. Гула відмітив, що тільки насправді духовні і професійні у своїй сфері християни зможуть робити позитивний вплив на суспільство й інтегрувати в нього духовні цінності. Без професіоналізму християни не будуть поважатися, сприйматися, а без духовності, не зможуть впливати на світ так, як того хоче Бог.

Криворучко П.І. додав, що християни мають показувати в собі Особу Христа, а не лише пропагувати Його ідеї, потрібно намагатися жити так, щоб в тобі бачили характер Ісуса, і це вже буде мати потужний вплив на оточуючих.

Протягом години обговорення даної теми учасники Круглого столу прийшли до такого висновку: потрібно бути активним християнином, з високою духовністю та професіоналізмом і не боятися заявляти про це оточуючому світу.

Stol_2

Stol_3