Страждаючий тілом – не грішить!

brychka27 березня на студентському богослужінні проповідував єпископ Житомирської області Бричка Володимир Дмитрович. В основу своєї промови він поклав місце із першого послання Петра 4:1 “Отож, коли тілом Христос постраждав за нас, то озбройтеся й ви тією самою думкою, бо хто тілом постраждав, той перестав грішити”.                                                                                                                                                       Що значить страждати тілом, як слід розуміти ці слова Петра? Адже люди, переносячи страждання чи фізичну біль, не перестають грішити! Посилаючись на різні місця Писання та біблійні приклади, Володимир Дмитрович показав, що під тілесними стражданнями тут розуміється – страждання духовної плоті. Відмова від наміру зробити гріх приносить страждання плоті. Взагалі, коли перед людиною, християноном є вибір зробити добро – для духу чи зло – для плоті, то страждання будуть присутніми в любому випадку – буде страждати або наша плоть, або наша совість. Тільки тоді,коли страждає плоть, християнин дійсно перестає грішити. Коли перед Ісусом Христом настав час для виконання Його місії, Його плоть також не хотіла тих страждань: Ісус молився, щоб якщо можливо, щоб Його минула та чаша, приготовлена Отцем, але закінчив Христос молитву словами покірності, згоди із волею Божою. Це є величезний приклад для християн, зразок для нашої поведінки, коли, проходячи духовну боротьбу, ми піддаємо стражданням нашу плоть, а не наш дух – ми стаємо подібними до Христа. На кінець промови проповідник закликав студентів боротися до кінця, тому що Ісус Христос обіцяв: “Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його” (Об.3:21).