Випуск-2014

vypusk_129 травня 2014 року в Київському Біблійному інституті відбулася церемонія випуску. Дипломи бакалаврів богослов’я за спеціальністю «пасторське служіння» та «християнська педагогіка» отримали п’ятеро випускників стаціонару. Ще двадцять п’ять сестер, які здобували освіту на очно-заочному відділенні, отримали дипломи за спеціальністю «жіноче служіння».

Привітати випускників зібралося багато гостей: рідні і друзі випускників, представники інших навчальних закладів, служителі церков, викладачі. Ректор КБІ Манелюк Сергій Володимирович розпочав свято словами благословення подальшого життя та служіння випускників. Віра Деркач, завідувачка жіночим відділом ЦХВЄУ, побажала завжди шукати Божої мудрості та не покладатися на власний розум і сили.

Секретар Київського обласного об’єднання церков ХВЄ Владислав Сачко у своїй промові зачитав Екклезіяста 9:16-18 «Краща мудрість за силу… Слова мудрих, почуті в спокої, кращі від крику володаря поміж безглуздими. Мудрість краща від зброї військової…» наголошуючи на тому, що наша сила у Бога та в Його мудрості. Також до випускників зверталися віце-президент Євангельської Теологічної семінарії Василь Войтович; пастор с. Хомутець Тарасюк Сергій, який зазначав, що нива Господньої праці готова до жниву, але працівників на ній мало. Він закликав до виконання Божого доручення – йти і проповідувати Євангеліє.

Після вручення дипломів випускникам зі словом настанови виступив старший єпископ Церкви ХВЄП України Паночко Михайло Степанович. Він говорив про якості світла і солі, коментуючи вірші з Євангелія Матвія 5:13-14. Світло світить від певної енергії, для християн головним і єдиним Генератором є Господь, і лише беручи від Нього силу ми можемо правильно світити. Джерело світла не в нас, ми відображаємо світло, яке нам дає Бог! Якщо говорити про сіль, то вона має силу тоді, коли позбавлена всіляких домішок. Християни не повинні допускати в своє життя та служіння «домішки» різних категорій, наприклад, образу, яка є не дуже помітною ззовні, але має руйнуючу силу всередині. «Щоб гарно світити і гарно солити, – наголошував єпископ, – необхідно мати постійне єднання з Ісусом Христом».

По завершенню церемонії випуску була звершена молитва благословення випускників, після чого всі мали загальне фото та святковий фуршет.

vypusk_3vypusk_5

vypusk_2vypusk_4