Весняна місіонерська практика

misia_1З 28 березня по 6 квітня студенти стаціонару мали весняну місіонерську поїздку у п’яти областях України: Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Сумській.

Цього року дана поїздка була дещо особливою, тому що більшість груп мали можливість працювати з дітьми в загальноосвітніх школах, інтернатах та дитячих садках. Бог давав можливість проводити дитячі майданчики, де з дітьми зав’язували дружні стосунки та розповідали про Бога. Також була чудова нагода розповісти дітям про справжню суть свята Пасхи, Воскресіння Ісуса Христа, адже більшість з них мало знають про дане свято.

Протягом практики студенти проводили богослужіння в церквах, відвідували нужденних, людей літнього віку, інвалідів та допомагали їм фізично. Також займалися вуличним євангелізмом: співали та спілкувалися з людьми просто на вулицях, базарах або від хати до хати йшли і звіщали Слово Боже.

misia_2Студент ІІ курсу Данік Карплюк говорить про дану поїздку: «Моя весняна практика проходила в Дніпропетровській області, наша команда складалася з шести чоловік. Ми брали участь у різноманітних видах служіння: проводили богослужіння, відвідували школи, реабілітаційні центри, дома престарілих, училища, мали неформальні молодіжні спілкування. Відгуки людей, яким ми служили, були хороші, і це мене надихає, стверджує в подальшому служінні. Надихає і те, як Бог використовував нас, студентів, у Своїй праці. Для мене це велика радість та підбадьорення бачити довіру Бога до нас. Слово Господнє має велику цінність, тому велика довіра є в тому, щоб отримавши, не пошкодити і передати його. Це і спонукає рухатися далі, відповідати на вірність Божу, бачити, що Бог благословляє і задоволений тобою». 

Студентка І курсу Валя Белоусова також ділиться своїми враженнями: «Я була в Івано-Франківській області, м. Рогатин. Хочу сказати, що це була відповідь на мою молитву. Я перебувала на практиці з прекрасною групою, якою мене благословив Бог. Ми їздили по селам, служили вуличним євангелізмом, проводили молодіжні служіння, служили по церквах співом і свідоцтвами. Мене вразило те, що люди на західній Україні більш відкриті для слухання Божого Слова. Були в центрі реабілітації, де брати займалися фізичною працею, а сестри допомагали на кухні в приготуванні їжі. Були у нас і дуже веселі моменти: ми були на горах і в дуже гарних місцях Івано-Франківська. Тут дуже чисте повітря і чиста джерельна вода. Іноді траплялася погана погода, але по нашій вірі Бог давав нам сонечко. Наша команда була завжди дружньою, і мені дуже сподобалася ця місіонерська практика».

Від усіх студентів дякуємо Богу за те, що незважаючи на політичні та соціальні проблеми сьогодення, ми мали таку чудову можливість потрудитися для слави Божої, а також вдосконалити свої практичні навички як майбутніх служителів (Ілона Чернейчук, асистент викладача КБІ).misia_7

misia_3

misia_5misia_4misia_6