Навчально-методичний семінар

seminar_113 травня 2016 року за підтримки відділу освіти Церкви ХВЄ України у Київському Біблійному інституті відбувся навчально-методичний семінар для викладачів богословських навчальних закладів ЦХВЄУ.

Мета семінару – підвищення кваліфікації викладачів; налагодження тісної співпраці між навчальними закладами; обмін передовим досвідом; оптимізація навчально-методичної роботи у навчальних закладах.

seminar_2

У семінарі взяли участь близько 40 досвідчених та молодих викладачів з різних навчальних закладів: Дніпропетровський біблійний коледж «Світло Євангелія», Київська богословська семінарія «Благодать та істина», Київський Біблійний інститут, Рівненська Духовна семінарія, Семінарія практичного богослов’я, Чернівецька Біблійна семінарія.

Слово настанови та молитву благословення звершив старший єпископ Церкви ХВЄ України М.С. Паночко. Доповідачами виступили Дятлик Т.М., керівник відділу розвитку освіти ЄААА, на тему «Сучасні тенденції богословської освіти «Церква-семінарія-держава» в Україні», «Роль викладача в богословській освіті», а також викладачі Гриценко В.А., канд.пед.наук, та Чорнобай В.А., магістр богослов’я, на тему «Особливості лекційних та семінарських занять у ВНЗ».

seminar_5Семінар проходив в інтерактивній формі, оскільки теми обговорення становили інтерес для учасників. Крім цього, викладачі могли висловити своє бачення щодо найактуальніших проблем в християнській освіті в Україні, побажання щодо тематики наступних методичних семінарів. Було утворено робочу групу з питань підвищення кваліфікації викладачів, в яку входять академічні декани богословських навчальних закладів.

Слово підбадьорення та заключну молитву звершив ректор Рівненської Духовної семінарії О.В. Третяк.

seminar_4

seminar_3