Випуск Міжнародної Місіонерської школи

2 вересня у Київському біблійному інституту відзначили випуск дев’ятої Міжнародної місіонерської школи (ММШ).

П’ятнадцять молодих братів і сестер з одинадцяти церков України, Росії, Киргизстану, Узбекистану та Литви трохи більше як за два місяці пройшли двадцять предметів, більшість з яких стосується безпосередньо служіння місії. За цей час студенти школи відвідали дев’ять церков, де брали активну участь у богослужіннях, провели п’ять вуличних євангелізацій, під час яких могли практикувати отримані знання.

«Сьогодні я мав можливість слухати презентації ваших місіонерських проєктів, і радів двом речам, – ділився ректор КБІ Олександр Довиденко під час випускного. – Тому з яким захопленням ви говорили про місію. Ваші очі горіли, і я повірив у те, що багато хто з вас реалізують свої проєкти. А друге – радів правильному підходу до місії. Ви зрозуміли, що місія це духовне служіння, яке неможливо без сили Духа Святого й молитви, з іншого боку це служіння яке потрібно осмислювати раціонально і готуватися».

Випускників школи привітали давні партнери КБІ та співорганізатори ММШ служителі зі Швеції Раулі Лехтонен ( Rauli Lehtonen) та Тімо Пеллінен (Timo Pellinen). Надихаючи присутніх служити та не піддаватися розчаруванню при невдачах, пастор Раулі розповів історію одного з випускників місіонерської школи в Молдові, який на початку 90-х поїхав служити до Таджикистану. В мусульманській країні, де, здавалось би, для нього були закриті всі двері, Бог дивним чином відкрив можливості для проповіді Євангелії (Інтерв’ю з Раулі Лехтоненом, в якому він розповідає про своє покликання готувати місіонерів в країнах Східної Європи читайте незабаром на нашому сайті).

Слова настанови й благословіння випускникам сказали пастори Сергій Манелюк та Іван Коханевич, редактор євангелізаційної газети «Голос надії» Юрій Троць, координатор ММШ Антон Кукса.

Після урочистого вручення сертифікатів, до випускників звернувся старший єпископ Михайло Паночко, який зауважив на помилках, яких нерідко припускаються місіонери, котрі заснували нову церковну громаду. Наприклад, коли стають пасторами цих громад, тим самим втрачають своє покликання місіонера. Також він наголосив на важливості бути слухняним для Господа, іти вперед, не зважаючи на обставини та, що не менш важливо для місіонера, здобути спеціальність. «Віра починається зі слухняності Слову Божому. Щоб навчити інших, ви маєте вчитися самі» – підкреслив Михайло Паночко.

Завершилась урочистість спільним фото та святковим обідом.